Tavataan taiteiden yössä 16.8.

Kouvola-talolla järjestetään perjantaina 16.elokuuta perinteinen taiteiden yö; Taiteiden yössä talo ja piha täyttyy tanssista, musiikista ja sirkuksesta. Kouvolan Tanssiopisto tuo osaksi ohjelmakattausta tanssisadun Merenneidon uusi seikkailu.

Merenneidon uusi seikkailu -tanssisatu on saanut inspiraatiota klassikkotarinasta ”Pieni Merenneito”, ja siinä on tunnistettavia teemoja Disneyn klassikkoteoksesta, mutta teoksen luovat koreografit Vera Kontio ja Marina Silvennoinen halusivat tuoda tarinaan uuden sävyn.

Tanssisadussa kärkiteemoja on ystävyys, haasteiden ylittäminen ja kasvu. Nämä teemat tulevat läpi musiikkivalinnoista, kuhunkin tanssinumeroon valituista tassilajeista ja kokoajan mukana kulkevasta huumorista. Tanssisadussa on ihanan luovasti yhdistelty eri tanssilajeille ominaista liikekieltä sopimaan kullekin roolihahmolle ja sadun elementille – eihän rapu tanssi samalla tavalla kuin vaikkapa aalto!

Tanssisatua käsikirjottaessaan Vera ja Marina pitivät mielessään pääkohderyhmän: alle 8-vuotiaat lapset, joille teos antaa viihteen lisäksi inspiraatiota ja intoa löytää omia tanssiaskelia, omaa ilmaisua ja ruokkii heidän luovuttaan.

Aikuisillekin tämän kokonaisuuden katsominen on hurmaava ja vaikuttava kokemus. Tämä onkin tanssiteoksen Merenneidon uusi seikkailu suuri vahvuus – se sopii koko perheelle. Tanssisadun tuotannon on mahdollistanut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto.

Tervetuloa juttelemaan! Meiltä voit paikan päällä kysyä myös alkaneesta lukuvuodesta ja tanssiryhmistä, joihin vielä mahtuisi mukaan.