Kouvolan Tanssiopisto perustettiin 2023

Kouvolan Tanssiopisto on kasvanut ja muodostunut Satubaletti Pikkuballerinan yhdistymisestä Lappeenrannan Tanssiopiston kanssa vuonna 2023, sekä Kouvolan Balettikoulun liittymisestä Lappeenrannan Tanssiopiston kanssa vuonna 2024. Koulut (Lappeenrannan Tanssiopisto ja Kouvolan Tanssiopisto) tekevät tiivistä yhteistyötä ja ovat toistensa ”sisarkouluja” yhteisen henkilöstön kautta.

Pitkä paikallishistoria

Kouvolan Tanssiopiston juuret ovat Kouvolassa vankat, ja opetusperintö kumpuaa kahden paikallisen balettikoulun upeilta balettikasvattajilta, Karina Koskiselta sekä Sorella Strandénilta. Koskinen luotsasi yrittäjänä 2-7-vuotiaille tanssinopetusta tarjoavaa ”Satubaletti Pikkuballerinaa” vuosina 1997-2023, ja Strandén niin ikään luotsasi vaikuttavan uransa ajan äitinsä vuonna 1959 perustamaa ”Kouvolan Balettikoulua”.

Satubaletti Pikkuballerinan yhdistyminen Lappeenrannan Tanssiopiston kanssa on avattu hyvin tässä artikkelissa, heidän sivuillaan. Tervetuloa lukemaan lisää!

Kouvolan Balettikoulu on tarjonnut klassisen baletin ja nykytanssin opetusta 8-18-vuotiaille lapsille ja nuorille Kouvolassa jo yli 60 vuoden ajan.

Paikallinen yhteistyö näiden kahden kouvolalaisen tanssikoulun on siis kestänyt jo yli 26 vuotta, kun luonnollisen siirtymän kautta Satubaletista kasvaneet tanssijan alut ovat voineet jatkaa rakasta harrastustaan Balettikoulun puolella. Nyt, kun kahdesta koulusta on muodostunut yksi, Kouvolan Tanssiopisto, opetustyö jatkuu Koskisen ja Strandénin perintöä kunnioittaen, Lappeenrannan Tanssiopiston tarjoaman taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman puitteissa.

”Sisarkoulu” Lappeenrannan Tanssiopistolle

Kouvolan Tanssiopiston toimisto- ja päivittäisissä asioissa tavoiteltava henkilöstö on samaa porukkaa kuin Lappeenrannan Tanssiopistolla, sillä Lappeenrannan Tanssiopiston kannatusyhdistys ry on se taho, joka koulujen yhdistymistä edisti vuosina 2023-2024. Myös oppilaiden saamissa varhaisiän, perusopintojen sekä laajan oppimäärän tanssiopintojen todistuksissa mainitaan opetuksen tarjoavana tahona Lappeenrannan Tanssiopisto, sillä hallinnollisesti ja opetuksen tarjonnan puolelta se menee niin.

Opetus Kouvolassa on Kouvola-talolla sekä Elimäen kartanokoululla, joissa tanssikoulu vuokraa tanssisalitilan opetusta varten, eli omaa koulurakennusta ei ole. Siksi käyntiosoite (toimisto) on Lappeenrannan puolella, missä Lappeenrannan Tanssiopistolla on oma kiinteä osoitteensa. Kouluilla on myös yhteinen rehtori, Kaija Kontunen-Forsblom.

Aloitamme innoissamme tämän uuden kappaleen Kouvolan Tanssiopiston tarinassa, tule sinäkin mukaan tanssin maailmaan kanssamme!